Montfaucon en omgeving

Monument Eerste WereldoorlogMonumenten en herinneringen aan de Groote Oorlog

Montfaucon, voluit Montfaucon d’Argonne, staat vaak op lijstjes van de te bezoeken plaatsen omtrent de Eerste Wereldoorlog: het Amerikaanse monument en vooral de ruïne van de abdij bovenop de heuvel zijn je aandacht meer dan waard. De ruïne is bijna een magische plek: een getuige van menig strijdtoneel, maar nu door de bijzondere lichtinval een juist zeer vreedzame plek.

Daarnaast bezoek je vanuit Chambres d’hôtes Arara de Butte de Vauqois, de Sergeant York Trail (in Châtel-Chéhéry, Ardennen), het Amerikaanse kerkhof (in Romagne-sous-Montfaucon), de Kaisertunnel (Argonner woud) en natuurlijk de forten en het knekelhuis bij Verdun.

Landelijk én bosrijk wandelen

Montfaucon uitzicht

Bij Chambres d’hôtes Arara liggen wandelkaarten voor je klaar. Zo maak je zelf de bijzonderste tochten.
Doordat de mens hier in grote gedeelten afwezig is, is de natuur in al haar facetten zo duidelijk en talrijk aanwezig. Reeën, wilde zwijnen, vogels die in Nederland en Vlaanderen zeer zeldzaam zijn. Maar ook de flora: wilde orchideeën.

Vissen

Voor vissers zijn hier verschillende mogelijkheden indien je geïnteresseerd bent laat het ons weten dan zorgen wij voor een dag-pas.

Champagne en wijnen

Bij wijnen uit Frankrijk zullen de meeste mensen eerder een associatie hebben met Zuid-Frankrijk, maar weet je dat er in deze streek ook heerlijke wijnen worden gemaakt?
En dan is er nog de bijzondere categorie wijnen; de Champagne! Die (ook als je niets te vieren hebt) erg lekker is.
Vanuit B&B Arara ben je in ongeveer een uur rijden in de Champagnestreek. Ieder dorp in deze streek heeft minstens 10 champagnehuizen. Van bekende namen zoals Moet&Chandon, Mercier, Mumm en Pommery tot kleine zelfstandige champagneboeren.

Zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet welk champagnehuis je wilt bezoeken? Vraag het ons, we geven je graag advies.

Sfeerimpressie van de regio